Egy kínai McDonald's-ból kitiltották a feketéket, mert elterjedt, hogy ők terjesztik a koronavírust

külföld
2020 április 14., 10:51

Elnézést kért a McDonald's kínai kirendeltsége, mert korábban Kuangcsou egy étterméből kitiltották a fekete bőrszínű embereket, miután elterjedt, hogy ők terjesztik a koronavírust. 

A  kitiltó üzenetet megfogalmazó feliratról egy videó kezdett el terjedni a kínai közösségi felületeket, a McDonald's ezután közölte, hogy ahogy tudomásukra jutott az eset, átmenetileg bezárták az éttermet. 

A több mint 13 millió fős városban a beszámolók szerint kifejezetten feszült a hangulat a helyiek, illetve az afrikai vendégmunkások között: a múlt héten több száz fekete bőrszínű embert lakoltattak ki otthonaikból, illetve szállókból, mert terjedni kezdett, hogy a feketék között terjed éppen a koronavírus. 

Kuangcsou fontos központja az afrikai országok, illetve Kína közötti kereskedelmi együttműködésnek, itt élnek a legnagyobb afrikai közösségek is Kínán belül. A tartományi kormány szerint a kínaiak és az afrikaiak jó barátok és testvérek, a Mcdonald's szerint pedig a fekete emberek kitiltása egyáltalán nem képviseli a vállalat által képviselt értékeket. (BBC)