Feleződött a stáb, Trencséni az új főszerkesztő a vírus első sajtóáldozatánál, a Pesti Hírlapnál

media
2020 április 14., 12:44

A korábban is a szerkesztőségben dolgozó Trencséni Dávid lett a Pesti Hírlap főszerkesztője a lemondott alapító főzerkesztő Kerényi György helyett - írja a Média 1.

Trencséni korábban hat évig volt a 168 óra szerkesztő-újságírója, aztán főszerkesztett a Pécsi Híreknél, szerkesztett a stop.hu-nál majd a New Wave Media Grouphoz tartozó vs.hu-nál, a Pesti Hírlap előtt köztevlenül pedig a propeller.hu-nak dolgozott.

A médiablog szerint az impresszum alapján az utóbbi hetekben minimum megfeleződött a frissen indult ingyenes fővárosi napilap főállású munkatársainak száma, de ha az elküldött külsősöket is ideszámoljuk, a csonkolás még nagyobb arányú a Pesti Hírlapnál. 

A Milkovics Pál vállalkozó által indított ingyenes lap időzítése nem is lehetett volna rosszabb, amiről ők persze a legkevésbé sem tehettek. Az első nyomtatott lapszámuk ugyanis idén január 30-án került utcára, hogy március 16-a után kénytelenek legyenek megszüntetni a fő terméknek szánt, a tömegközlekedési járműveket olvasgatható print napilapot és áttérni online üzemmódba.