Karanténhúsvét: Távölelés, fertőtlenített csokinyuszi, rendhagyó hímestojás

húsvét
2020 április 14., 05:39

Életünk első - és remélhetőleg utolsó - karanténhúsvétja jókora megpróbáltatás elé állította azokat az embereket, akik ilyenkor amúgy reggeltől estig mászkálnak és rokonokat látogatnak. Nekik most rendhagyó megoldásokat kellett találniuk.

Itt van például Dani, aki egyáltalán nem gondolta, hogy csak azért, mert beütött a koronavírus, teljesen magára kellene hagynia a nagymamáját. „Egészen közel lakik a szüleimhez, ők viszik neki a bevásárlást, de ők is csak lerakják az ajtajában. Sajnos elég nehezen mozog a lába miatt, és a lakásból csak lépcsőn juthat le, viszonylag lassan és körülményesen. Úgyhogy amikor a szüleimhez hazalátogattunk húsvétra (tőlük is szigorúan tartva egyébként a távolságot), maradt a távölelés az erkélyéről, ami a legkevésbé kockázatos lehetőség. Remélhetőleg jövő ilyenkor már felmehetek hozzá, ugyanis idén nem tudtam így meglocsolni.”

Így nézett ki a távölelés a gyakorlatban:

Zsuzsi Zoomon tartotta a kapcsolatot a családdal, „közösen ettük a sonkát, meg ittunk, közben még a nagymamit is felhívtuk. Rohadtul hiányoznak, de most ez van ki kell bírni” - írta.

Na jó, de hogyan szerzett sonkát?

„A szüleimtől érkezett az erkélyről leengedve, kosárban, a kalácsot meg a futár hozta. A többit én raktam össze, és egész jó húsvéti dekort készítettem hozzá. Mivel egy hónapja takarítok szépen adagolva, mára már tényleg ragyogott a lakás, sztem ilyen tiszta még nem nagyon volt. Fertőtlenített csokinyulak és az erkélyen szétolvadt csokitojások díszítették még az asztalt, ami amúgy baromi jól nézett ki.”

Persze, ha már home office, hogyan feledkezhetne meg az ember teljesen a munkájáról? Ágnes például, aki ügyvédként dolgozik, most otthon tette ki azokat a hímestojásokat, amiket amúgy az irodájába szánt volna, de ügyfélfogadás híján senki sem nézegetné.

„Összegyűjtöttem a húsvét témájába vágó jogszabályrészleteket, előírásokat és ezzel díszítettem a tojásokat” - írta. Az ember nem is hinné, milyen sok van ezekből! Ágnesnek hála tojásdísz lett

  • a rendeletből, ami munkaszüneti nappá nyilvánította a nagypéntekent
  • a kedvtelésből tartott állatok tartásáról szóló rendelet nyulakra vonatkozó részéből,
  • a tojás forgalmazásáról szóló uniós szabályokból,
  • a Nébih szabályaiból, amelyek négyfokozatú skálába osztják a tojásokat tömegük és méretük alapján,
  • valamint végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a Magyar Élelmiszerkönyv Sonkák termékcsoport fejezetéből a Nyers sonkák alcsoportjának, valamint Parasztsonka, parasztlapocka és Angolszalonna termékkategóriáknak a sótartalomra vonatkozó szabályaiból.

„Figyelmes szemlélők kiolvashatják a szöveget is a közeli képen. 40 perces keménytojásokra csirízzel vittem fel a papírcsíkokat. A tojástálcát óarany akrilspray-el fújtam le” - írta Ágnes. Íme:

A 12 éves Milla Milica pedig videóanimálással ütötte el az időt nagypénteken, és ezzel a szájmaszkos vér/vírusnyúllal kívánt boldog húsvétot a családnak, meg persze a Youtube-követőinek:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.