Te hogyan töltöd a karanténba zárt húsvétot?

húsvét
2020 április 11., 15:57

Ha kijárási tilalom nincs is, a hosszú hétvégére egy csomó közterületet lezártak szerte az országban, köztük komplett településeket is. Budapesten nem látogatható a Margitsziget, az Óbudai sziget és a Római-part, Keszthelyen a Balaton-part, de Zebegénytől Tiszafüredig majd' mindenhol azt kérik a polgármesterek: mindenki maradjon otthon!

Aki felelős polgár akar lenni koronavírus idején, az lefújja a családi összeröffenéseket, hiába „vinné az embert a lába meg a szíve, locsolni, meg megnézni a szüleit, nagyszüleit, gyerekeit”. Az biztos, hogy

ilyen húsvétunk még nem volt.Mihez kezdjünk most? Te kitaláltad már, hogyan töltöd a húsvétot? Betárazol csokinyusziból, behúzod a függönyt, és próbálod elhitetni magaddal, hogy odakint valójában nem tavasz van, hanem marha hideg? Felhívod Skype-on a nagymamád, és meglocsolod ott? Vagy összevideokonferenciázzátok a családot egy internetes eszemiszomra, közben tojást festetek?

photo_camera Fotó: Thanassis Stavrakis/AP

Ha fiatal vagy, a szüleid vidéken élnek, de te Budapesten vagy más városban ragadtál, mit csinálsz? Postára adják neked a sonkát? Vagy magad mentél a henteshez? Vagy tojsz az egészre, és örülsz, hogy végre négy napon át magad lehetsz, és azt csinálhatsz, amit akarsz?

Ez most mindenki számára egy új helyzet, és egy sor egyéni stratégia létezhet arra, hogyan lehet elszigeteltségben is megtartani az ünnepet.

Ha már vannak terveid, vagy a hosszú hétvége alatt olyan ötleted támad, amit szívesen megmutatnál, írd le, vagy fotózd le, és küldd el a szuroveczi@444.hu címre. Ha elég sok összegyűlik, a legjobb ötleteket bemutatjuk egy cikkben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.