Online futamra készülődve, a mikrofonját tesztelve niggerezett a NASCAR pilótája, kirúgta a csapata

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az amerikai NASCAR autóssorozatban szereplő Chip Ganassi Racing kirúgta pilótáját, Kyle Larsont, aki rasszista jelzőt használt egyik versenytársára egy virtuális futam során.

Fotó: CHRISTIAN PETERSEN/AFP

A 27 éves versenyző éppen a mikrofonját tesztelte, amikor elhangzott a színesbőrűekre nézve sértő nigger kifejezés, amit a beszámolók szerint amúgy egy fehér csapattagjának címzett. 

A hat futamgyőzelemmel rendelkező pilótát a NASCAR vezetése azonnali hatállyal eltiltotta és érzékenyítő tréningre küldte, személyes szponzorai, így a Chevrolet, a Credit One Bank és a McDonald's pedig felbontották szerződését. A szponzorok lépése után pedig csapata is úgy döntött, hogy hiába Larson bocsánatkérése, menesztik a versenyzőt. (MTI, Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér