A német háztartások 45 százalékában tartanak valamilyen háziállatot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A statisztikák szerint a német háztartások 45 százalékában tartanak valamilyen háziállatot. A macskák száma tavaly 14,7 millió volt, a kutyáké 10,1 millió, a különféle kisállatoké pedig 5,2 millió. Tavaly összesen kb. 34 millió házi kedvencet tartottak Németországban, ebben a számban a kisemlősök, a díszmadarak, halak és egyéb, terráriumban tartott állatok is benne vannak.

A sok házi kedvenc rengeteg pénzébe is került a németországi állattartóknak: tavaly összesen 5,1 milliárd eurót (majdnem 1800 milliárd forintot) költöttek állataikra. A friss, 2019-es adatok szerint egy évvel korábban, 2018-ban 4,9 milliárd euróért vásároltak ennivalót és felszereléseket Németországban a házi kedvenceknek.

Süsü, a 444 beugrós munkatársaFotó: 444

Az adatok összegzéséből kiderül, hogy a legtöbb pénzt, majdnem 1,6 milliárd eurót macskaeledelre adták ki tavaly Németországban, de majdnem ugyanennyit költöttek kutyatápra is. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!