Ideiglenes kerékpársávot alakítanak ki a Tétényi úton a járvány elleni küzdelem jegyében

Budapest
2020 április 15., 11:29

A Fővárosi Önkormányzat döntése alapján a BKK újabb budapesti főútvonalon, ezúttal a Tétényi úton kezdte meg ideiglenes kerékpársáv kialakítását. A fővárosi vezetés a kerékpározás támogatásával is enyhíteni próbálja a közösségi közlekedés utasterhelését, támogatva ezzel a járvány megelőzésének leghatékonyabb eszközét, a közösségi távolságtartást.

A BKK közleménye szerint a főváros kérésére áttekintették a budapesti kerékpárközlekedési hálózat fejlesztési terveit, meghatározva, hogy a város belső területein hol hiányoznak leginkább a biztonságos kerékpározás feltételei, illetve hol teszi még lehetővé a lecsökkent járműforgalom a kerékpársávok gyors kialakítását.

Első lépésként a Bartók Béla úton alakítottak ki kerékpársávot, most a Tétényi út következik, utána az Üllői úton alakíthatnak ki ideiglenes kerékpársávot, majd a Baross utcában és a Rákóczi úton is.

A legjobb az egészben, hogy a BKK tájékoztatása szerint amennyiben kedvezők lesznek a tapasztalatok, a most ideiglenesen kialakított kerékpársávok egy része akár véglegessé is válhat.