Bérkiegészítést kapnak a tatabányai idősotthonok dolgozói

járvány
2020 április 16., 08:12

Harminc százalékos bérkiegészítést fizet a fenntartó a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények (TJ ESZI) idősek otthonaiban dolgozóknak - jelentette be közleményben csütörtökön Szűcsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere.

A város és több környező település alkotta kistérségi társulás fenntartásában lévő otthonokban összesen háromszáz ember ellátásáról gondoskodik, 12 órás váltásokban, több mint száz dolgozó. Ők, és velük együtt a hajléktalanokkal, a házi segítségnyújtásban részesülőkkel foglalkozók, a család és gyermekjóléti központban dolgozók,

összesen 180 ember

részesül most bérkiegészítésben, ami havonta bruttó 12,6 millió forint többletköltséget jelent a fenntartónak.

A polgármester elmondta, mivel járási ellátásról van szó, felkereste az érintett kistelepülések vezetőit és mindenki a támogatásáról biztosította őt ebben a kezdeményezésben.

Az ESZI intézményeiben a polgármester szerint kötelező a szájmaszk használata,

az otthon lakói közül pedig azoknak, akik kórházi ellátás után térnek vissza, kialakítottak egy húsz ágyas izolációs részleget. 

Ők csak az itt eltöltött megfigyelési időszak után térhetnek vissza a szobáikba. Az otthonokban továbbra sincs koronavírussal regisztrált beteg.

A Kormányhivatal Népegészségügyi Osztálya ezen a héten ellenőrzést tartott az intézményekben, „mindent rendben találtak” - számolt be Mecsei Ilona, az ESZI vezetője.