Egy 99 éves veterán 100 kört tesz meg azért, hogy segítsen a koronavírus elleni harcban

Egy 99 éves II. világháborús veterán megígérte, hogy megtesz 100 kört a kertjében, mielőtt betölti a 100. életévét ezzel 12 millió fontot adományozva az egészségügy dolgozóinak.

A veterán katona, Tom Moore eleinte csak 1000 fontot szeretett volna összegyűjteni a kihívás teljesítésével, de az internezetőknek annyira tetszett a felajánlása, hogy több mint 600 ezer ember adományozott ezzel 12 millió fontot gyűjtve össze.  

Tom Moore azért találta ki a kihívást, mert nagyon hálás az egészségügynek, ugyanis ő is a saját bőrén tapasztalhatta, hogy milyen odaadók az ott dolgozók.

„Csípőcsont-rákom, a fejemen meg bőrrákom volt. Az ellátás, amit a nemzeti egészségügytől kaptam, csodálatos volt" - mondta.

A sétája megkezdése előtt azt mondta a riportereknek:

„Ez egy csodálatos reggel. Nagyon jól érzem magam. A hadseregben is hozzászoktunk a koránkeléshez.”  (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.