Egy 99 éves veterán 100 kört tesz meg azért, hogy segítsen a koronavírus elleni harcban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy 99 éves II. világháborús veterán megígérte, hogy megtesz 100 kört a kertjében, mielőtt betölti a 100. életévét ezzel 12 millió fontot adományozva az egészségügy dolgozóinak.

A veterán katona, Tom Moore eleinte csak 1000 fontot szeretett volna összegyűjteni a kihívás teljesítésével, de az internezetőknek annyira tetszett a felajánlása, hogy több mint 600 ezer ember adományozott ezzel 12 millió fontot gyűjtve össze.  

Tom Moore azért találta ki a kihívást, mert nagyon hálás az egészségügynek, ugyanis ő is a saját bőrén tapasztalhatta, hogy milyen odaadók az ott dolgozók.

„Csípőcsont-rákom, a fejemen meg bőrrákom volt. Az ellátás, amit a nemzeti egészségügytől kaptam, csodálatos volt" - mondta.

A sétája megkezdése előtt azt mondta a riportereknek:

„Ez egy csodálatos reggel. Nagyon jól érzem magam. A hadseregben is hozzászoktunk a koránkeléshez.”  (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!