Erdélybe toborzott orvosokat Kásler Miklós

Levelet kaptak a kórházigazgatók húsvét hétfőn Kásler Miklóstól, amiben az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetője azt kérte tőlük, mérjék fel, van-e az intézményükben olyan orvos, aki vállalna munkát Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön és Kovászna megye más településein – írta a Népszava.

A lap kérdésére az EMMI annyit megerősített, hogy megkeresték a kórházakat az ügyben, de azt állítják, csak egy erdélyi kórház kért segítséget, és csak 2-3 aneszteziológusra volt szükségük.

„A kormány mindig egész nemzetben gondolkodott, ezért amikor az egyik erdélyi kórház csupán rövid időre két-három aneszteziológus segítségét kérte az elvégzendő műtétekhez, akkor megkérdeztük kórházainkat, hogy van-e olyan orvos, aki segíteni tudna.”

- válaszolta a minisztérium.

A Népszava emlékeztet, hogy egy március 12-én életbe lépett kormányrendelet alapján a járványügyi vészhelyzet miatt egészségügyi dolgozók csak az ágazati miniszterük engedélyével távozhatnak az országból.

Arról a cikkben nincs határozott információ, hogy sikerült-e önkénteseket találni a feladatra.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.