Erdélybe toborzott orvosokat Kásler Miklós

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Levelet kaptak a kórházigazgatók húsvét hétfőn Kásler Miklóstól, amiben az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetője azt kérte tőlük, mérjék fel, van-e az intézményükben olyan orvos, aki vállalna munkát Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön és Kovászna megye más településein – írta a Népszava.

A lap kérdésére az EMMI annyit megerősített, hogy megkeresték a kórházakat az ügyben, de azt állítják, csak egy erdélyi kórház kért segítséget, és csak 2-3 aneszteziológusra volt szükségük.

„A kormány mindig egész nemzetben gondolkodott, ezért amikor az egyik erdélyi kórház csupán rövid időre két-három aneszteziológus segítségét kérte az elvégzendő műtétekhez, akkor megkérdeztük kórházainkat, hogy van-e olyan orvos, aki segíteni tudna.”

- válaszolta a minisztérium.

A Népszava emlékeztet, hogy egy március 12-én életbe lépett kormányrendelet alapján a járványügyi vészhelyzet miatt egészségügyi dolgozók csak az ágazati miniszterük engedélyével távozhatnak az országból.

Arról a cikkben nincs határozott információ, hogy sikerült-e önkénteseket találni a feladatra.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!