Három nyíregyházi rendőr ver egy férfit a videón, ami miatt már az ügyészség is nyomoz

bűnügy
2020 április 16., 12:29

Az ügyészség is vizsgálódik egy bántalmazási ügyben, melynek három nyíregyházi rendőr is érintettje lehet - írja a Blikk. A lap informátora szerint az ügy akkor kezdődött, mikor felmerült a gyanúja annak, hogy egy nyíregyházi rendőr teljesítményfokozó szerekkel üzletel. „Őt leszerelték és eltávolították az állományból, a telefonjait lefoglalták. Ebből került elő egy érdekes felvétel” - mondta a Blikk forrása, aki szerint a videón három rendőr és egy civil szerepel, miközben a rendőrök egy rendőrautóban szidalmazzák és ütik a civilt, aki egy drogügylet miatt vonta magára a figyelmet.

A Blikk informátora szerint a nyíregyházi rendőrök között akkora botrány tört ki, hogy mindhárom érintett munkatársuk le is szerelt.

A Blikk az ügyészségnél is érdeklődött az eljárás részleteiről, dr. Kovács Katalin százados, főügyészségi katonai ügyész, helyettes szóvivő válaszában közölte, hogy „a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban csoportosan elkövetett bántalmazás bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Gyanúsítotti kihallgatásra eddig nem került sor.”