Vezető halálokká válhatott a COVID-19 betegség az Egyesült Államokban

külföld
2020 április 16., 17:49

Infografikákkal teli cikkel közölt a Washington Post arról, hogyan válik a SARS-CoV-2 koronavírus által okozott COVID-19 betegség vezető halálokká az Egyesült Államokban. Az Egyesült Államok tisztifőorvosa a múlt héten azzal prbálta érzékeltetni a fenyegetés nagyságát, hogy ezt a hetet egy új Pearl Harborhoz hasonlította, de ezzel alábecsülte a betegséget: a héten ötször annyi amerikai koronavírus-fertőzött halt meg, mint amennyien a Pearl Harbor elleni japán támadásban meghaltak.

Április 6. és április 12. között a COVID-19 az amerikai statisztikák szerint 12 392 embert ölt meg, többet mint a rák (11 437), és több mint négyszer annyit, mint a balesetek (2911). Az egyetlen halálok, ami több embert vitt el a héten a koronavírusnál, a szív- és érrendszeri megbetegedések volt, 12 626 halottal.

Koronavírus-fertőzötteket temetnek Bronxban
photo_camera Koronavírus-fertőzötteket temetnek Bronxban Fotó: John Minchillo/AP

A legtöbb amerikai államban ezek a statisztikák azonban csak a teszttel igazolt koronavírus-fertőzötteket tartalmazzák, éppen ezért valószínűsíthető, hogy a COVID-19 betegség vezető halálokká vált az Egyesült Államokban a héten.