Egy titkos hatalomátvételi kísérletnek állította be a járványt, megjelentek nála a rendőrök

A pécsi rendőrök csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki rémhírterjesztés miatt azt a 44 éves pécsi férfit, aki a közösségi médiában 

azt híresztelte, hogy a világon nincs is koronavírus-járvány, az csupán egy titkos hatalomátvétel részét képezi.A rendőrség közleménye szerint a nyilvánosság számára zavart és nyugtalanságot keltő nyilatkozatokat, megosztásokat és álhíreket március 20-tól tette közzé. A profilján megjelent nyilatkozataihoz részben valós híreket közölt, azonban hozzászólásaiban elferdítette a hírek tényleges tartalmát, részben pedig a koronavírus tagadásával kapcsolatos, hamis, internetes videókat osztott meg. A lakásán megtartott kutatás alkalmával a rendőrök különböző informatikai eszközöket foglaltak le. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.