Koronavírus-számok Magyarországon 12.05.
Elhunytak + 193 Σ 5 706
Kórházban - 117 Σ 7 695
Fertőzöttek + 5 525 Σ 243 581
Tesztek + 23 290 Σ 1 918 043

Óbudán és Józsefvárosban is lezárások jönnek a hétvégén

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Szombaton és vasárnap 9 és 20 óra közt lezárják az Óbudai-szigetet, a Római-partot és a Kossuth Lajos üdülőpartot, írja a III. kerületi önkormányzat közleménye. Ezekre a területekre egyáltalán nem lehet majd belépni, sportolni, sétálni és kutyát sétáltatni sem.

„A lezárásra azért van szükség, mert a korábbi tapasztalatok szerint a várható látogatódömping miatt az emberek közötti biztonságos távolságot nem lehetne fenntartani.”

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Lezárások lesznek Józsefvárosban is, pénteken éjféltől nem lehet látogatni a Teleki téri, Mátyás téri, Kálvária téri és Golgota téri közparkokat, illetve a FiDo parkot, írta Pikó András polgármester a Facebookon. Nem lesz használható az Orczy Park sem.

A II. János Pál páta téren pedig a rendőrség fokozottan fogja ellenőrizni a járványügyi szabályok betartását. „A kutyafuttatók most nyitva maradnak, hogy elkerüljük a közegészségügyi és köztisztasági vészhelyzetet, de nyomatékosan kérem a kutyatartókat, tartsák be a járványügyi előírásokat és a felelős kutyatartás szabályait” - írta Pikó.

A kormány döntése értelmében az önkormányzatok hétvégén saját hatáskörben dönthetnek az országosnál szigorúbb kijárási korlátozásokról. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!