Koronavírus-számok Magyarországon 05.08.
Elhunytak + 101 Σ 28 504
Kórházban - 222 Σ 3 633
Fertőzöttek + 1 376 Σ 790 564
Tesztek 0 Σ 5 494 198
Egyszer oltottak + 57 949 Σ 4 261 822

Óbudán és Józsefvárosban is lezárások jönnek a hétvégén

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Szombaton és vasárnap 9 és 20 óra közt lezárják az Óbudai-szigetet, a Római-partot és a Kossuth Lajos üdülőpartot, írja a III. kerületi önkormányzat közleménye. Ezekre a területekre egyáltalán nem lehet majd belépni, sportolni, sétálni és kutyát sétáltatni sem.

„A lezárásra azért van szükség, mert a korábbi tapasztalatok szerint a várható látogatódömping miatt az emberek közötti biztonságos távolságot nem lehetne fenntartani.”

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Lezárások lesznek Józsefvárosban is, pénteken éjféltől nem lehet látogatni a Teleki téri, Mátyás téri, Kálvária téri és Golgota téri közparkokat, illetve a FiDo parkot, írta Pikó András polgármester a Facebookon. Nem lesz használható az Orczy Park sem.

A II. János Pál páta téren pedig a rendőrség fokozottan fogja ellenőrizni a járványügyi szabályok betartását. „A kutyafuttatók most nyitva maradnak, hogy elkerüljük a közegészségügyi és köztisztasági vészhelyzetet, de nyomatékosan kérem a kutyatartókat, tartsák be a járványügyi előírásokat és a felelős kutyatartás szabályait” - írta Pikó.

A kormány döntése értelmében az önkormányzatok hétvégén saját hatáskörben dönthetnek az országosnál szigorúbb kijárási korlátozásokról. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.