Koronavírus-számok Magyarországon 1/19/2022
Elhunytak + 85 Σ 40 686
Kórházban - 44 Σ 2 645
Fertőzöttek + 14 890 Σ 1 369 974
Tesztek + 25 815 Σ 9 572 149
Oltottak + 1 866 Σ 6 322 905
A legújabb trendek

Gyöngyösön kötelező maszkot és kesztyűt viselni az utcán

2020 április 19., vasárnap 16:13
Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A hétvégén újra életbe lép a kötelező maszk- és kesztyűviselés szabálya is Gyöngyösön. A védőfelszerelést a közterületeken és a nyitvatartó üzletekben mindenképpen hordani kell - olvasható a 30 ezres Heves megyei város honlapján.

A rendelkezés nem csak a gyöngyösiekre érvényes, hanem a Gyöngyös környéki településekről a városba vásárolni érkezőkre is. Ha valakinek nem áll rendelkezésre szájmaszk, arcát egy sállal vagy kendővel is eltakarhatja. 

Hiesz György polgármester (DK-Momentum-MSZP) pénteki bejelentése során elmondta: sok üzlet már húsvétkor példát mutatott az önkormányzati rendelet betartásával, ám van, ahol a dolgozókat nem kötelezik a védőfelszerelések viselésére.

Az önkormányzat által rendeletbe is foglalt szabályok betartását a Városrendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik, erről vasárnap az MTI közölt képeket.

Közterület-felügyelők vásárlókat ellenőriznek Gyöngyösön 2020. április 19-én Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Hiesz szerint beváltották a hozzájuk fűzött reményeket a húsvéti korlátozó intézkedések, az elmúlt hétvégén jelentősen kevesebben látogatták a Mátrát, mint az ilyenkor szokásos időszakban. A kisebb forgalom, a kevesebb személyi kontaktus pedig hozzájárult a koronavírus-fertőzés terjedésének csökkentéséhez. Ezért április 18-19. közöttre az önkormányzat újra korlátozásokat vezetett be Gyöngyösön és a közigazgatásilag Gyöngyöshöz tartozó mátrai településrészeken, lezárták a Mátra összes parkolóját, Farkasmálytól Mátrafüreden, Sástón, Mátraházán át egészen Kékestetőig. A polgármester szerint erre azért van szükség, mert a turisták jó része azokból a régiókból, megyékből érkezne, ahol arányaiban sokkal magasabb a fertőzöttség, mint Gyöngyösön.