Autós tüntetést tartottak Gödön, mert a kormány elveszi a Samsungtól beszedett adót

Egy péntek este megjelent kormányrendeletből derült ki, hogy a kormány ezentúl különleges gazdasági övezeteket jelölhet ki, ahol bizonyos közterületek, közparkok, közutak tulajdonjogát a megyei önkormányzat szerzi meg, és itt a helyi adóztatás joga is átszáll a megyei közgyűlésre. A rendeletet 2020. június 15-ig, de legfeljebb a veszélyhelyzet megszűnéséig hosszabbítják meg. 

Az első ilyen övezetet Gödön jelölték ki, így a Samsungtól beszedett iparűzési adó nem a helyi, hanem a fideszes irányítású megyei önkormányzathoz folyik majd be. Balogh Csaba momentumos polgármester szerint ezzel kiesik a város bevételeinek harmada.

Vasárnap ezért autós tüntetést szerveztek helyiek részvételével:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó