Bolsonaro az utcán gyülekező híveinek: Hazafiak vagytok!

Miközben Brazíliában a hivatalos adatok szerint már majdnem 2500-an haltak meg a koronavírus miatt, és több mint 38 ezren megfertőződtek, Jair Bolsonaro elnök továbbra is látványosan nem törődik a veszéllyel. 

Jair BolsonaroFotó: EVARISTO SA/AFP

Hetek óta „kisebb megfázásként” beszél a járványról, nemrég kezet rázott a híveivel az utcán, néhány napja pedig kirúgta az egészségügyi miniszterét, aki kiállt az óvintézkedések mellett. 

Bolsonaro egyik támogatója visszasírja az 1964-es katonai puccsotFotó: Paulo Paiva/AGIF via AFP

Vasárnap Bolsonaro felszólalt néhány száz híve előtt egy Sao Paolói tüntetésen, amit a helyi szinten bevezetett korlátozások ellen szerveztek. Az elnök - aki nem viselt maszkot, és a Reuters szerint időnként köhögött - hazafiaknak nevezte az utcán összegyűlt embereket, amiért segítenek megvédeni az egyéni szabadságjogaikat. 

Fotó: SERGIO LIMA/AFP

A tüntetők a Legfelsőbb Bíróságot és az ellenzéket is támadtak, amiért támogatják a korlátozó intézkedéseket. Ezen kívül Joao Doria kormányzó lemondását is követelték, aki szintén az otthon maradás mellett van. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó