Görögországi táborokból fogadott be gyerekeket Németország

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hétfőn Hanoverben 42 gyerek és 5 fiatal felnőtt szállt le egy repülőgépről. Mindannyian egy görögországi menekülttáborban éltek mostanáig, afgán, szír, eritreai állampolgár a legtöbb közülük. 

Érkezésük egy nagyobb program része, amelyben több európai ország vállalta, hogy felnőtt családtag nélküli gyerekeket fogadnak be görög táborokból, különös tekintettel a koronavírus jelentette veszélyre. Eddig még csak Luxemburg fogadott 12 gyereket, de Belgium, Bulgária, Finnország, Franciaország, Horvátország, Írország, Litvánia, Németország, Portugália és Svájc is ígérte, hogy befogadnak gyerekeket, összesen 1600-at.

A gyerekek közül húsznak élnek rokonai már Németországban. A 18 évesnél idősebb tagjai a csoportnak fiatalabb testvéreikkel érkeztek együtt. A most érkezettek átlagéletkora 13 év, és 90 százalékuk fiú. 

A következő két hetet karanténban töltik Osnabrückben, és ha kiderül, hogy nem koronavírusosak, akkor szétosztják őket Németország különböző tartományaiban. (dpa)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!