Rendőrnek öltözött és megölt 16 embert egy kanadai férfi

bűnügy
2020 április 20., 04:17

Egy kanadai férfi rendőrnek öltözött és egy rendőrautónak tűnő járműből lövöldözni kezdett szombaton Nova Scotia tartomány különböző pontjain, és megölt megalább 16 embert, írja a BBC.

Egy rendőr is van az áldozatok között, akiknek a száma tovább nőhet, ugyanis az elkövető területileg nagyon elszórva szedte az áldozatait. Az 51 éves férfi, aki később lecserélte az álrendőrautót egy másik autóra a meneküléshez, meghalt az üldözés végén, de a rendőrség egyelőre még nem erősítette meg a halála okát. Az sem tiszta, hogy a férfi miért kezdett el lőni. A helyi rendőrfőkapitány eleinte azt gondolta, hogy volt benne valamiféle motiváció, később azonban kiderült, hogy az elkövető teljesen random szedte az áldozatait.

A férfi ámokfutása 12 órán keresztül tarthatott, ami annak is köszönhető, hogy az elkövető nagyon jól lemásolta a helyi rendőrautókat. Csak onnan lehetett tudni, hogy nem egy valós rendőrautó, hogy a rendszáma nem volt benne a nyilvántartásban.

Az ilyen tömegyilkosságok nagyon ritkák Kanadában, ugyanis sokkal szigorúbbak a fegyvertartási szabályok itt, mint az USA-ban.