Rendőrnek öltözött és megölt 16 embert egy kanadai férfi

Több 444 videó?
Szeretném

Egy kanadai férfi rendőrnek öltözött és egy rendőrautónak tűnő járműből lövöldözni kezdett szombaton Nova Scotia tartomány különböző pontjain, és megölt megalább 16 embert, írja a BBC.

Egy rendőr is van az áldozatok között, akiknek a száma tovább nőhet, ugyanis az elkövető területileg nagyon elszórva szedte az áldozatait. Az 51 éves férfi, aki később lecserélte az álrendőrautót egy másik autóra a meneküléshez, meghalt az üldözés végén, de a rendőrség egyelőre még nem erősítette meg a halála okát. Az sem tiszta, hogy a férfi miért kezdett el lőni. A helyi rendőrfőkapitány eleinte azt gondolta, hogy volt benne valamiféle motiváció, később azonban kiderült, hogy az elkövető teljesen random szedte az áldozatait. 

A férfi ámokfutása 12 órán keresztül tarthatott, ami annak is köszönhető, hogy az elkövető nagyon jól lemásolta a helyi rendőrautókat. Csak onnan lehetett tudni, hogy nem egy valós rendőrautó, hogy a rendszáma nem volt benne a nyilvántartásban.

Az ilyen tömegyilkosságok nagyon ritkák Kanadában, ugyanis sokkal szigorúbbak a fegyvertartási szabályok itt, mint az USA-ban.