A siófoki NB II-es focisták továbbra sem mennek bele a bércsökkentésbe

foci
2020 április 21., 17:16

Siófok másodosztályú focicsapatát súlyosan érinti, hogy a koronavírus miatt nem folytatódhatott a bajnokság, ezért György Tamás, a csapat tulajdonosa 60-70 százalékos bércsökkentést helyezett kilátásba a játékosoknál. Ők azonban ebbe nem voltak hajlandóak belemenni, azt mondták, maximum a fizetésük 30 százalékáról mondanak le.

A csakfoci.hu szerint György 50 százalékos fizetéscsökkentést javasolt, de ez továbbra is elfogadhatatlan a játékosoknak, még úgy is, hogy a tulajdonos szerint, ha nincs megállapodás, csődbe is mehet a klub.

A magyar szaklapok egyébként évek óta cikkeznek arról, hogy a magyar foci másodosztályában is elszabadultak a fizetések, 2017-ben például a legkiugróbb bérigények 1-2 millió forint körül voltak.

(A címlapi kép forrása: BFC Siófok, Facebook)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.