Megkérdezték Szijjártót, a kormány tagjai másokhoz hasonlóan miért nem ajánlották fel a fizetésük egy részét az egészségügynek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Blikk interjút készített Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel. Az interjú végén kérdezték arról, hogy a magyar kormányban felmerült-e, hogy egyes más kormányokhoz (például a szlovénhoz vagy új-zélandihoz) hasonlóan a kormánytagok itt is felajánlják a fizetésük legalább egy részét az egészségügynek.

Szijjártó erre azt válaszolta, hogy „ilyen kérdésekről nem nagyon beszéltünk”, a szimbolikus lépéseknek biztos nagy jelentőségük van, de szerinte nagyobb jelentősége van annak, hogy az orvosoknak jusson elég maszk és védőruha, ő pedig „éjt nappallá téve” ezen dolgozik, és dolgoztatja a kollégáit.

Rogán Antal propagandaminiszter az idei vagyonnyilatkozatában a válása után bevallott 809 millió forintnyi vagyont.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó