Miközben máshol elvon, a kormány 440 milliós extra támogatást ad Kisvárdának

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A kormány közel 440 millió forintos extra támogatást adott a kisvárdai önkormányzatnak – írta meg a 24 a múlt heti határozat alapján, ami szerint Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter városa az önkormányzat kötelező feladatainak ellátására kapja a költségvetés módosításával a vissza nem térítendő egyedi támogatást.ű

A lap érdeklődött Leleszi Tibor polgármesternél, miért szorult rá a hatalmas állami fejlesztési támogatásokkal bővülő város a kormányzati segítségre, de nem kaptak választ.

A 24 emlékeztet arra, hogy a város a futballstadion-építés befejezése előtt szerződést bontott a fővállalkozó Penta Industry Kft.-vel, de a cég pert indított a kifizetetlenül maradt pénzek miatt, és a bíróság elrendelte, hogy az önkormányzat 400 millió forintot tegyen letétbe az ítélethozatalig.

A múlt heti kormányhatározat összesen 1,1 milliárd forintnyi rendkívüli támogatást osztott ki, miközben azt is bejelentették, hogy a vírusvédelmi alap feltöltéséért elvonják az önkormányzatoktól a gépjárműadót, amiből 34 milliárd forintos bevételt várnak. (24)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó