„Áldozzák fel a gyengéket és nyissuk újra az államot” – üzente egy tüntető Tennessee-ben

külföld
2020 április 22., 10:38

Egymást érik az Egyesült Államokban azok a tüntetések, melyek résztvevői a járvány miatt elrendelt korlátozások feloldását, illetve a gazdaság újraindítását követelik. A tüntetők üzeneteihez pár nappal ezelőtt kapcsolódott már Donald Trump elnök is,  amikor több, demokrata kormányzó által vezetett állam 'felszabadítását' követelte, annak ellenére, hogy az általa vezetett szövetségi kormány akkor még jóval szigorúbb ajánlásokat fogalmazott meg az államoknak. 

Ilyen tüntetés zajlott hétfőn a Tennessee államban lévő Nashville városában, ahol a beszámolók szerint több tucat tüntető követelte a gazdaság újraindítását. Azzal érveltek, hogy a korlátozások miatt sokan veszítették el a munkájukat és a bevételeiket. Ez amúgy egy valós probléma, amivel most a világ számos országa kell szembenézzen: a járványügyi korlátozások egész biztosan életeket menthetnek, ugyanakkor a gazdasági leállásnak súlyos társadalmi ára is.

link Forrás

Ennek a problémának a feloldását követelték a tüntetők, és egyikük a helyi sajtó beszámolói szerint egész nyíltan megüzente, mit gondol a kialakult helyzetről. Egy tüntető ugyanis 'Áldozzuk fel a gyengéket, nyissuk újra TN-t (Tennessee-t)' felirattal érkezett. A beszámolók szerint a tüntetők nem tartották be a járványügyi szakemberek által javasolt távolságtartást, és nem viseltek maszkokat sem. 

A tüntetést amúgy annak ellenére tartották meg, hogy Bill Lee kormányzó korábban már jelezte, május elsejétől újraindítják a helyi gazdaságot. A tiltakozók viszont azonnali visszaállítást akartak.

Korábban amúgy Texas alkormányzója is arról beszélt, hogy hozzá hasonlóan sok olyan nagyszülő van, aki fel is áldozná magát, csak hogy megmentsék a gazdaságot az unokák számára. (Raw, Fox17)