Németországban elkezdhetik önkénteseken tesztelni a koronavírus elleni oltóanyagot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Németországban a Paul Ehrlich Intézet első alkalommal adta meg az engedélyt a koronavírus elleni oltóanyag klinikai tesztelésére, írja a Spiegel. Az mainzi székhelyű Biontech négy oltóanyagot tesztelhet egészséges önkénteseken. A cég egyébként a Pfizer gyógyszergyárral működik együtt. 

Az első szakaszban 200 egészséges, 18 és 55 év közötti felnőttön tesztelik az mRNA-oltóanyagot, majd a második szakaszban már közel 500 olyan embernek adják be az anyagot, akik a veszélyeztetett csoportokba tartoznak, tehát 55 év felettiek és van valamilyen alapbetegségük.

A kutatók a résztvevőkön vizsgálják meg, termel-e antitestet a szervezetük az oltás után. A Biontech vezetője, Ugur Shin azzal számol, hogy az első eredmények június végén születhetnek meg. Ugyanakkor a a Paul Ehrlich Intézet valószínűtlennek tartja, hogy még az idén általánosan elérhetővé válhatna az  első engedélyezett oltóanyag. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér