Németországban elkezdhetik önkénteseken tesztelni a koronavírus elleni oltóanyagot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Németországban a Paul Ehrlich Intézet első alkalommal adta meg az engedélyt a koronavírus elleni oltóanyag klinikai tesztelésére, írja a Spiegel. Az mainzi székhelyű Biontech négy oltóanyagot tesztelhet egészséges önkénteseken. A cég egyébként a Pfizer gyógyszergyárral működik együtt. 

Az első szakaszban 200 egészséges, 18 és 55 év közötti felnőttön tesztelik az mRNA-oltóanyagot, majd a második szakaszban már közel 500 olyan embernek adják be az anyagot, akik a veszélyeztetett csoportokba tartoznak, tehát 55 év felettiek és van valamilyen alapbetegségük.

A kutatók a résztvevőkön vizsgálják meg, termel-e antitestet a szervezetük az oltás után. A Biontech vezetője, Ugur Shin azzal számol, hogy az első eredmények június végén születhetnek meg. Ugyanakkor a a Paul Ehrlich Intézet valószínűtlennek tartja, hogy még az idén általánosan elérhetővé válhatna az  első engedélyezett oltóanyag. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!