Zaklatás miatt kirúgtak egy projektvezetőt a BKK-tól

Budapest
2020 április 22., 05:09

Fogdosta és szexuális tartalmú üzenetekkel zaklatta több kollégáját a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elektronikus jegyrendszer projektvezetője, Nagy Zsolt. A Magyar Nemzet értesülését megerősítette a Fővárosi Önkormányzat.

Az ügyet vizsgálta az esélyegyenlőségi bizottság is, Karácsony Gergely főpolgármester pedig utasította a BKK-t, hogy szüntessék meg a férfi munkaviszonyát.

A bizottsági jelentés értékelésében nem vett részt a BKK vezérigazgatója, Varga Ivett, a lap szerint azért, mert amúgy magánéleti viszony van közte és a férfi közt. Ezt konkrétan nem erősítette meg a főváros, viszont azt írták: „a vezérigazgató jelezte érintettségét, és haladéktalanul kizárta magát az esélyegyenlőségi bizottság jelentésének értékeléséből annak kézhezvétele után, ezért azt a BKK igazgatóságának elnöke (Draskovics Tibor) végezte el”. A Magyar Nemzet belső levelezésekre hivatkozva azt írja, Varga a vizsgálat elején még nem jelezte összeférhetetlenségét.

Az önkormányzat szerint a BKK-nak külön belső szabályzata és eljárásrendje van a zaklatások, panaszok kezelésére, ami biztosította a hatékony vizsgálatot és a szükséges intézkedések megtételét.