Augusztustól rendezhetnek újra kerékpárversenyeket

sport
2020 április 23., 16:03

Augusztus 1-jén, a Strade Bianche versennyel startolhatna a koronavírus világjárvány miatt elhalasztott kerékpáros versenyszezon - írja a Cyclingnews. Az egynapos toszkánai versenyt eredetileg március elején rendezték volna, ám a koronavírus-járvány hatására elhalasztották.

A portál a belga állami tévére hivatkozik, amely nyilvánosságra hozta a férfi kerékpárosok COVID-19 utáni időkre tervezett versenynaptárát.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a Tour de France-t augusztus 29. és szeptember 20. között tervezik, de a Giro d'Italia és a Vuelta España tervezett időpontjával kapcsolatban eddig nem volt hivatalos közlés. A belga lista szerint a Giro október első hétvégéjén, a Vuelta novemberben elsején rajtolna. A Milánó-Sanremót augusztus 8-án, a Liege-Bastogne-Liege-t október 4-én, a flandriai körversenyt október 18-án, a Párizs-Roubaix-t pedig október 25-én rendeznék. Ezek hatására csúszna az év utolsó egynapos versenye is: a lombardiai körversenyre október 10. helyett október 31-én kerülne sor.