Meghalt Győrffy Miklós, legendás televíziós és rádiós műsorvezető

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

76 éves korában elhunyt Győrffy Miklós újságíró, televíziós és rádiós műsorvezető - adta hírül barátja és kollégája, Fodor János.

Győrffy 1980 és 2008 között volt a Magyar Televízió külső munkatársa, ezalatt olyan műsorokban volt látható, mint a Matiné, a Szólás Szabadsága, a Stúdió, a Hírháttér, de ő vezette az MTV budapesti regionális híradóját is.

A Magyar Rádiónál a Krónika, a 168 Óra és a Vasárnapi Újság című műsorokban dolgozott. 1993 óta a Kodolányi János Főiskola kommunikációs tanszékvezető docense.

Győrffy Miklóst 1990-ben Táncsics Mihály-díjjal, 1992-ben Akadémiai Újságírói Díjjal, 1998-ban Budapestért díjjal tüntették ki.

Fodor János így búcsúzik tőle: „Meghalt Győrffy Miklós, aki a legnagyobbak közé tartozott a rádiós világban – szerintem. Meghalt az a szerkesztő, műsorvezető aki –persze csapatban – oly sokat tett, hogy rendszerváltozás legyen ebben az országban. Más kérdés, hogy milyen lett az, amiben persze tevékeny szerepet nem vállalt. Sőt.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér