Ausztria éjszakai vonatokkal fogja szállítani az ápolókat Romániából

Ausztriában rengeteg külföldi ápoló dolgozik, főként román állampolgárok, ezért most éjszakai vonatot indítanak, hogy egyszerűsítsék az ingázást.

Május 2-től a vonat heti egyszer, Magyarországon keresztül fogja szállítani az ápolókat, akikre most hatalmas a szükség az osztrák idősotthonokban, szociális intézményekben. Korábban a közeli szomszédok előtt nyitották meg a határokat az ingázó dolgozók kedvéért: Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában és Csehországban. Mivel azonban a legtöbb ápoló Romániából származik muszáj volt a nagyobb távolságra is megoldást találniuk. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.