Koronavírus-számok Magyarországon 11.28.
Elhunytak + 152 Σ 4 516
Kórházban - 55 Σ 7 536
Fertőzöttek + 6 268 Σ 204 708
Tesztek + 21 562 Σ 1 622 765

Csökkent az aktív koronavírusos esetek száma Magyarországon

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Hatvan új fertőzött szerepel a szombati napi koronavírus statisztikában, és majdnem ugyanennyi, 58 gyógyult. Sajnálatos adat, hogy elhunytak 12-en az elmúlt 24 órában. 

Összeségében mindez azt jelenti, hogy a járvány során másodszor csökkent az aktív koronavírusos esetek száma. Április 15-én fordult elő először, hogy hirtelen úgy megugrott a gyógyultak száma (70-re), hogy meghaladta az aznap regisztrált új fertőzöttekét (67-et). 

A legtöbb napi gyógyultat csütörtökön jelentették, 95-öt, de akkor 116 volt az új fertőzöttek száma. 

Miután Magyarországon kevés tesztet végeznek, így sok olyan koronavírusos beteg egyáltalán nem kerül be a regisztrációba, akinek enyhébb lefolyású volt a betegsége, és hamar felépült.  

Az áttörést természetesen majd az jelenti, ha a gyógyultak száma nemcsak megközelíti, hanem tartósan meg is haladja az új fertőzöttekét, a lehető legkevesebb haláleset mellett. 

A napi adatok alapján valamennyivel nőtt a kórházban kezeltek száma, de messze van a 33 ezer kiürített ágyszámtól. És csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma is, a 8000 lélegeztetőgépre sincs szükség egyelőre. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!