Csökkent az aktív koronavírusos esetek száma Magyarországon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hatvan új fertőzött szerepel a szombati napi koronavírus statisztikában, és majdnem ugyanennyi, 58 gyógyult. Sajnálatos adat, hogy elhunytak 12-en az elmúlt 24 órában. 

Összeségében mindez azt jelenti, hogy a járvány során másodszor csökkent az aktív koronavírusos esetek száma. Április 15-én fordult elő először, hogy hirtelen úgy megugrott a gyógyultak száma (70-re), hogy meghaladta az aznap regisztrált új fertőzöttekét (67-et). 

A legtöbb napi gyógyultat csütörtökön jelentették, 95-öt, de akkor 116 volt az új fertőzöttek száma. 

Miután Magyarországon kevés tesztet végeznek, így sok olyan koronavírusos beteg egyáltalán nem kerül be a regisztrációba, akinek enyhébb lefolyású volt a betegsége, és hamar felépült.  

Az áttörést természetesen majd az jelenti, ha a gyógyultak száma nemcsak megközelíti, hanem tartósan meg is haladja az új fertőzöttekét, a lehető legkevesebb haláleset mellett. 

A napi adatok alapján valamennyivel nőtt a kórházban kezeltek száma, de messze van a 33 ezer kiürített ágyszámtól. És csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma is, a 8000 lélegeztetőgépre sincs szükség egyelőre. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér