37 éves nő lett a koronavírus legfiatalabb magyar áldozata

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az elmúlt 24 órában Magyarországon elhunyt koronavírusos betegek között van egy 37 éves nő is. Ő eddig a járvány 272 magyarországi áldozata közül a legfiatalabb.

A kormányzati honlap az áldozatok életkorán kívül az egyéb alapbetegségeket is feltünteti, nála „extrém elhízás” szerepel.

Eddig egyetlen 40 év alatti áldozata volt a magyarországi járványnak, a brit nagykövet 38 éves helyettese.

A napokban hunyt el a tatabányai Szent Borbála Kórház egyik dolgozója, 41 évesen. Az RTL Híradó úgy tudja, a 41 éves féri kétgyermekes édesapa volt, a felesége is a kórházban dolgozott, az ápoló már hosszabb ideje lélegeztetőgépen volt. Az ő esetében „súlyos bakteriális fertőzés, vérmérgezés, bélgyulladás” van feltüntetve egyéb betegségként. 

A magyarországi áldozatok átlagéletkora 78 év. 

A napi statisztikák alapján emelkedik a kórházban kezelt koronavírusfertőzöttek száma, de messze van a legrosszabb forgatókönyv miatt kiürített 33 ezer ágytól. Lélegeztetőgépen 56-an vannak. A járvány tetőzését a kormány jövő vasárnapja várja.

A hivatalosan is regisztrált új fertőzöttek számának a növekedése az elmúlt napokban 5 százalék alatt maradt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér