Koronavírus-számok Magyarországon 11.28.
Elhunytak + 152 Σ 4 516
Kórházban - 55 Σ 7 536
Fertőzöttek + 6 268 Σ 204 708
Tesztek + 21 562 Σ 1 622 765

37 éves nő lett a koronavírus legfiatalabb magyar áldozata

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az elmúlt 24 órában Magyarországon elhunyt koronavírusos betegek között van egy 37 éves nő is. Ő eddig a járvány 272 magyarországi áldozata közül a legfiatalabb.

A kormányzati honlap az áldozatok életkorán kívül az egyéb alapbetegségeket is feltünteti, nála „extrém elhízás” szerepel.

Eddig egyetlen 40 év alatti áldozata volt a magyarországi járványnak, a brit nagykövet 38 éves helyettese.

A napokban hunyt el a tatabányai Szent Borbála Kórház egyik dolgozója, 41 évesen. Az RTL Híradó úgy tudja, a 41 éves féri kétgyermekes édesapa volt, a felesége is a kórházban dolgozott, az ápoló már hosszabb ideje lélegeztetőgépen volt. Az ő esetében „súlyos bakteriális fertőzés, vérmérgezés, bélgyulladás” van feltüntetve egyéb betegségként. 

A magyarországi áldozatok átlagéletkora 78 év. 

A napi statisztikák alapján emelkedik a kórházban kezelt koronavírusfertőzöttek száma, de messze van a legrosszabb forgatókönyv miatt kiürített 33 ezer ágytól. Lélegeztetőgépen 56-an vannak. A járvány tetőzését a kormány jövő vasárnapja várja.

A hivatalosan is regisztrált új fertőzöttek számának a növekedése az elmúlt napokban 5 százalék alatt maradt. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!