„Nem volt alapbetegsége” - állítja a 41 évesen elhunyt tatabányai beteghordó felesége

Egészségügy
2020 április 26., 19:45

Közel húsz éve dolgozott a tatabányai kórházban a 41 éves férfi, aki az egészségügyi dolgozók közül a koronavírus első ismert halálos áldozata. Beteghordóként sok beteggel találkozott, és az egész kórházat bejárta nap mint nap - hangzik el az RTL Klub riportjában.

Március közepén gyengeségre panaszkodott, enyhe megfázásos tünetei lettek - emlékezik vissza a férfi felesége, akit nagyon megviseltek a történtek, ezért nem akart kamera elé állni, de azt elmondta, hogy férje öt hete került kórházba, akkor látták utoljára.

Szombaton Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján külön is beszélt az „igen fiatal”, 41 éves elhunytról. Azt nem említette, hogy egészségügyi dolgozó volt, de hangsúlyozta, hogy „alapvetően bélgyulladásos megbetegedésben, egy baktérium okozta vérmérgezésben szenvedett, erre könnyen rárakódott az új koronavírus-fertőzés”. A hivatalos kormányzati oldalon, ahogy gyakorlatilag minden esetben, a 256. elhunyt mellett is ott szerepelnek az „alapbetegségei”: súlyos bakteriális fertőzés, vérmérgezés, bélgyulladás.

A feleség azonban azt mondja, hogy a férjének nem volt alapbetegsége, csak a kezelése közben, a kórházban kapta el a fertőzéseket.

Az özvegy egyébként szintén a tatabányai kórházban dolgozik, tíz éve voltak házasok, egy kislányt neveltek.

A Szent Borbála Kórház 21 dolgozója fertőződött meg, 61-en pedig fertőzésgyanúval vannak otthon karanténban. Az intézmény igazgatója pénteken azt mondta, a kieső munkaerő ellenére is el tudják még látni a feladataikat. A betegek közül is többen megfertőződtek, kilenc páciensnél mutatták ki a vírust.