Országos dudálós tüntetést hirdetett holnapra Szél, Hadházy és a Momentum

POLITIKA
2020 április 26., 14:02

„Dudálj, hogy Orbán is hallja!”

- ezzel a szlogennel hív tiltakozásra a Momentum Mozgalom, Szél Bernadett és Hadházy Ákos, akik már hétfőn is dudálva demonstráltak a Clark Ádám téren, úgymond a miniszterelnök ablaka alatt, a kórházi betegek hazaküldése ellen.

link Forrás

Ezúttal több városban, illetve az egész országban tüntetnének amiatt, hogy szerintük Orbán Viktor többségében látszatintézkedéseket hozott, „sem az egészségügyi rendszer, sem a gazdaság nem áll készen a következő hónapokra”, miközben a kormány 

  • „nem nyújtott érdemi segítséget a munkájukat elvesztő tízezreknek”,
  • „nem biztosít megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelést a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozóknak”,
  • „betegek tízezreit tette egyik napról a másikról az utcára”, és 
  • „csődbe viszi az idősek és betegek ellátását végző önkormányzatokat”.

Azt írják, elegük van abból, hogy a kormány „a veszélyhelyzetet a kritikus hangok elnémítására, az ellenzéki pártok ellehetetlenítésére használja”, és „védekezés helyett 100 milliárdokat költ baráti vállalkozások által végzett látványberuházásokra”.

„Ezért országos tiltakozó akciót szervezünk. Ha neked is eleged van Orbán ámokfutásából, akkor hétfő délután 17 órakor - munkából hazafelé, vagy épp bevásárlásba menet, ha a környéken jársz - nyomjuk együtt a dudát! Természetesen nem csak autósok, hanem biciklisek is kifejezhetik a nemtetszésüket a csengőjükkel, azonban arra kérünk titeket, hogy ez esetben fokozottan ügyeljetek a távolságtartásra” - részletezik a gyakorlati tudnivalókat a tüntetés Facebook-oldalán, amelyhez számos vidéki város külön eseményei is kapcsolódnak.