Megjelent a koronavírus az oroszlányi hajléktalanszállón

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Lazók Zoltán, Oroszlán polgármestere közölte, hogy karantén alá helyezték az oroszlányi hajléktalanszállót.

Fotó: Lazók Zoltán/Facebook

Azt írta: „A szombati napon a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal tiszti főorvosa jelezte az önkormányzat és a szociális szolgálat felé, hogy az oroszlányi hajléktalanszálló egyik lakója, aki előzőleg a tatabányai Szent Borbála kórházban vese dialízisen vett részt több alkalommal, a vizsgálati protokollnak megfelelően történt mintavétel alapján pozitív teszttel rendelkezik.”

A beteg járóbeteg-ellátáson volt, a kezelések után mindig visszament a hajléktalanszálóra, a lakótársakkal a közvetlen kontakt több napon át megtörtént. Az ellátottat most kórházban kezelik.

A megyei tiszti főorvos a város polgármesterével együttműködve mától elrendelte a hajléktalanszálló bezárását, 48 fő hatósági karanténba helyezését, kijelölve a jelenleg üresen álló, az elkülönítést jobban biztosító kollégiumot. Most nincs igazolt koronavírusos megbetegedés a karanténba helyezett lakók között.

Az épületet a hétvégén átrendezték, hogy a hatósági karantén szabályait betarthatóvá tegyék. Az ellátottakkal a szociális szolgálat két önkéntese költözik be a karantén teljes időtartamára. A biztonsági szolgálat kamerarendszerrel a nap 24 órájában figyeli a házban és a lezárt kertrészben való mozgást. A folyamatos fertőtlenítés és a lakók ellátása biztosítva van – írja Lazók.

A hatósági karantén ideje alatt senki sem hagyhatja el az épületet, a biztonsági szolgálat mellett a rendőrség és a közterület-felügyelet is fokozott ellenőrzést végez. Ezalatt a hajléktalanszállót fertőtlenítik.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!