Szaúd-Arábiában többé nem szabnak ki halálbüntetést kiskorúakra

Egy királyi rendelet értelmében többé nem szabhatnak ki halálbüntetést Szaúd-Arábiában a kiskorúak által elkövetett bűncselekményekért, írja a Guardian. Ehelyett fiatalkorúak börtönébe küldhetik az elítélteket, maximum tíz évre.

A döntés valószínűleg megmenti annak a hat férfinak az életét, akiket azzal vádolnak, hogy az arab tavasz idején kiskorúként kormányellenes tüntetésen vettek részt. 

Az országot ténylegesen irányító Mohamed bin Szalmán koronaherceg több modernizáló intézkedést hozott az elmúlt években, éppen néhány napja törölték el a korbácsolást. 

Ennek ellenére 2019-ben 187 embert végeztek ki Szaúd-Arábiában, ami 1995 óta a legmagasabb szám. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó