A Magyar Nemzet szerint a jövő héttől országszerte mindenkinek előírhatják a maszkviselést az üzletekben

A kormánnyal hagyományosan szoros kapcsolatban álló Magyar Nemzet kedden arról írt, hogy értesülései szerint a jövő héttől országszerte mindenkinek előírhatják a védekezést segítő viseletet, ha üzletbe vagy vendéglátóhelyre megy.  Egyébként keddi levelében Karácsony Gergely főpolgármester pont ezt kérte Orbán Viktortól. 

A kormánypárti lap arról is írt, hogy ezzel párhuzamosan újra kinyithatnak a hetek óta zárva tartó kisebb üzletek ( a ruha- és a cipőkereskedések, a játék- és a könyvesboltok) , és megváltozhat a nyugdíjasoknak fenntartott idősáv az élelmiszerboltokban. És májusban fokozatosan kinyithatnak a szállodák, az éttermek és a kávézók. Az értékesítési helyeket úgy kell kialakítani, hogy a minimum másfél méteres távolság tartható legyen.

A Magyar Nemzet szerint májusban fokozatosan kinyithatnak a jelenleg üzemszünetet tartó szállodák és a vendéglátóhelyek helyi fogyasztás céljára is, vagyis az éttermek, kávézók fogadhatnak majd vendégeket. De  nemzetközi mintára itt is kötelező lehet az arcmaszk használata, illetve a távolságtartás, amihez a cégeknek kell biztosítaniuk a körülményeket, például az asztalok elhelyezésével, a vendégtér szellősebbé tételével.

Egyébként Ausztriában, amit Orbán Viktor kísérleti labornak tekint, május 15-től nyitnak ki az éttermek, és egy asztalnál maximum négy felnőtt ülhet, a vendégeknek nem kell maszkot viselniük, a személyzetek viszont igen. A szállodák viszont csak május 29-től nyithatnak újra. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó