Ausztráliában már 2,4 millióan töltötték le a kormány kontaktkereső appját

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Greg Hunt ausztrál egészségügyi miniszter arról beszélt kedden, hogy már, 2,4 millióan töltötték le a kormány kontaktkutató alkalmazását. A COVIDSafe nevű app bluetooth segítségével érzékeli azokat a felhasználókat, akik legalább másfél méteres közelségbe kerültek.

Ennek segítségével az alkalmazás értesítést tud küldeni a felhasználónak, ha valaki olyannal kerültek szoros kapcsolatban legalább 15 percen keresztül, akinek pozitív lett a tesztje koronavírusra.

Fotó: SAEED KHAN/AFP

Hunt beszélt arról is, hogy az országban 6727 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és 84-en haltak meg a betegségben. Ugyanakkor az előző napon már csak 12 pozitív esetet regisztráltak, és ezek közül csak egy emberről nem tudták megállapítani, kitől kaphatta el. A miniszter szerint az utóbbi adat nem csak azt jelenti, hogy ellaposították a görbét, hanem biztonságosabbá is tették. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!