Kövér: Az ellenzék nem a magyar nemzet része

Egészségügy
2020 április 29., 08:48
  • Náci EU, mindenki megbízatásból cselekszik Magyarország ellen, az ellenzék nem magyar: az otthoni bezártság ijesztő mellékhatásairól árulkodó interjút adott Kövér László házelnök.

Egy nappal azután, hogy Bayer Zsolt tévéműsorában arról beszélt, hogy “pszichésen kicsit nehezen viseli ezt a fajta bezártságot”, illetve hogy “szánalommal tekint” a vele egyet nem értő ellenzéki képviselőkre,  “különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik”, újabb aggasztó interjú jelent meg Kövér Lászlóval, a Parlament elnökével, ezúttal a Demokratában.

Kövér friss interjújának már a címe is jelezhetné - "Bunkerben várják a csodafegyvert" - hogy mire számíthat az olvasó, ha az olvasó már a cikk elején tudná, hogy ez egy olyan, később előkerülő hasonlat összefoglalása, amiben a harmadik legmagasabb magyar közjogi méltóság az Európai Unió vezetését egész konkrétan a náci hadsereg parancsnokaihoz hasonlítja a második világháború utolsó évében. 

Megpróbáltam összeszedni a hosszú interjú legfontosabb állításait és véleményeit.

1.) EU = Harmadik Birodalom, Magyarország = Szövetségesek

A legrészletesebben kibontott hasonlat, vagyis már-már allegória felvezetéseként a Demokrata újságírója felemlegette az európai intézmények magyar kormányhoz intézett “üzengetéseit”, illetve azt, hogy ismét téma lett a Fidesz esetleges kizárása az Eirópai Néppártból, majd megkérdezte: “Győzhetnek?”

Kövér erre arról kezdett értekezni, hogy a háborúk általában észszerű okokból szoktak kitörni, de ha a hadiszerencse felülírja az eltervezett forgatókönyveket, "eluralkodik az irracionalitás, az őrület". Hogy utána eggyel konkrétabban a második világháborúról tartson minielőadást:

"A Harmadik Birodalom utolsó háborús esztendejében annyi német katona esett el, mint az öldöklés során addig együttvéve. Mindenki tisztában volt azzal, hogy már vesztettek, de senki nem tudott idejében véget vetni az őrületnek, megakadályozva a német városok porig rombolását, megmentve ezzel több százezer ember életét. Sőt tízezrével végezték ki a gyávasággal vádolt vagy dezertálást megkísérlő katonákat."

A gyanútlan olvasót azonban ez sem készítheti fel a következő mondatra, amiből kiderül, hogy az Eu vezetése egyenlő a fentebb emlgetett náci hadvezetéssel, a Fidesz-kormány pedig eszerint azokkal a szövetségesekkel, akikre hiába támadtak rá az Új Hitler, vagyis Ursula von der Leyen vezette náci seregek:

"Mintha a brüsszeli bunkerben ülő globalista vezérkar sem hinne már a győzelemben. Észrevették, hogy a haditervük csődöt mondott, hogy fontos pozíciókat veszítenek, lassan defenzívába szorulnak, mégis, vagy éppen ezért józan ítélőképességüket egyre inkább elveszítve, minden mindegy alapon folytatják a háborút" 

- mondja a harmadik legmagasabb magyar közjogi méltóság legfontosabb szövetségeseinkről. 

2.) Az ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem moszkovita kommunista zsidó

A náci EU-hoz hasonlóan elképesztő fejtegetésben Kövér levezeti a magyar ellenzék származását úgy általában. Ami nem magyar, hanem olyan, mint Rákosi Mátyásé és Gerő Ernőé, ha értik, mire gondolok.

"A magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan téves információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propaganda-hadjáratát" 

- kezdi a leleplezést Kövér, majd ennél is konkrétabbra vált:

"Ez az ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem ennek a világelitnek a komprádor alakulata."

Na de ha nem a magyar nemzet részei, akkor melyikéi? Milyen nemzetiségű a világelit?

"Ilyen értelemben semmiben sem különböznek Rákosi Mátyástól vagy Gerő Ernőtől. A különbség csak annyi, hogy utóbbiak – mondjuk – belgiumi, spanyolországi szolgálat és tapasztalatszerzés után tértek vissza Moszkvából magyarországi állomáshelyükre, előbbiek közül meg némelyek – mondjuk – a tengerentúlról, egy kis ugandai vagy afganisztáni gyakorlatozást követően."

3.) Ha nincs a 2010-es Fidesz-győzelem mára gyarmat lennénk

2010-ben ugyanis "egy újfajta gyarmati sors rémképe derengett fel a közeljövő látóhatárán."

4.) Undorító, élősködő, beteges spekuláns Soros György

A kortárs magyar politkában természetesen rutinszerű ujjgyakorlatnak számít a sororoszás, de a formába lendült Kövér ebben az interjúban ebben az elkoptatott műfajban is képes olyat mutatni, amit az ezerkilencszázharmincas és -negyvenes évek sok lapszerkesztője állva tapsolt volna meg, magasra emelt, előre nyújtott jobb karral:

"Ha a kapitalizmus legundorítóbb vonását kellene megneveznünk, alighanem a spekuláció jutna először az eszünkbe. A spekuláns olyan ember, aki munka, teljesítmény és értékteremtés nélkül, a mások által megtermelt értékeken élősködik. Ennek legszebb példája Soros György, akinek nem elég, hogy országokat, társadalmakat meglopva, tönkretéve lett a világ egyik leggazdagabb embere, nem elég, hogy a kitartottjain keresztül nemzetközi intézményeket befolyásol illegitim módon, de magát a valaha volt legnagyobb emberbarátnak beállítva, beteges módon még azt is igényli, hogy szeressék."

5.) A koronavírus legyőzte a klímaválságot

Hogy ez mit jelent? Élő ember nem tudhatja, tíz elolvasásra se értem, de az biztos, hogy a komcsik húzták a rövidebbet. Vagy pont ellenkezőleg:

"Miközben dollármilliárdokat költöttek a kommunisztikus, zöld világrend propagandájára és arra, hogy az Európai Unió tagállamait betereljék egy globalista föderációba, ez a kis vírus néhány hét alatt nagyobb hatást gyakorolt a minket körülvevő világra, mint amit a klímavészhelyzetet kiáltó baloldali politikusok valaha is álmodtak maguknak."

6.) Akkor minek is volt Orbán Viktor a kulcsfigurája

A rendszerváltást Kövér az interjúban ugyanis "nagy átverésnek" nevezte.

6+1.) Bónusz: 2020 legjobb újságírói kérdése, adekvát válasszal

Demokrata: Greta Thunberg is hallgat.

Kövér László: Valóban. Alóla is kihúzta a szőnyeget a koronavírus. 

Aki nem hiszi el, hogy ezek valódi idézetek, az olvassa el itt a teljes, terjedelmes interjút és lepődjön meg még egyszer!