A brazil elnöknek azt mondták, hogy sokan halnak meg az országban, mire megkérdezte: és akkor mi van?

A brazil elnököt, Jair Bolsonarot egy nyilvános eseményen arról kérdezték, hogy nagyon magas az országban a halottak száma, mire az elnök felháborodva azt felelte:

„És akkor mi van? Gyászolom a halottakat, mit akarsz, hogy tegyek? Messiásnak hívnak, de csodákat nem tudok tenni.”

Bolsonaro egyébként azért hívja magát Messiásnak, mert a középső neve portugálul azt jelenti. A reakciója viszont nagy port kavart az országban, mert Barizíliában eddig közel 5000-en vesztették életüket és 20 000-en fertőződtek meg. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér