A hosszú hétvégére lezárják a belvárost

Terézváros és Erzsébetváros polgármestere is úgy döntött, hogy a hosszú hétvégére lezárja a kerületek belső utcáit a forgalom elől, írja a hvg.hu.

Soproni Tamás, Terázváros momentumos és Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármesetere egy közös videóban jelentette be, hogy lezárnak bizonyos utcákat, hogy a turisztikailag fontos területeken ne hajthassanak át autók.

A VI. kerületben Nagymező utca, a Király utca és az Andrássy út közötti területet zárják le. A VII. kerületben az Erzsébet körút, Károly körút, Király utca és Dohány utca közötti területet.Ezekbe az utcákba csak azok hajthatnak be, akik ott laknak, vagy idős rokonaiknak visznek ételt.

Niedermüller egyébként is régóta álmodozik egy sétáló Erzsébet városról, most három napra valóra válik az álma.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó