A KDNP beperli a Népszavát a Jézussal viccelő karikatúra miatt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Személyiségi jogi pert indít az alaptörvény és a polgári törvénykönyv alapján a Népszava Jézust gúnyoló karikatúrája és szövege miatt a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető-helyettese. Vejkey Imre a csütörtöki online sajtótájékoztatóján kijelentette: "az alaptörvény rögzíti a véleménynyilvánítást és a sajtószabadságot, de egyidejűleg azt is, hogy ezek gyakorlása nem irányulhat bizonyos közösségek, többek között a vallási közösségek méltóságának a megsértésére." Szerinte viszont itt ez történt. A politikus szerint a rajz

"a sötét oldal gyűlöletének a megnyilvánulása".

Hozzátette: a karikatúra célja egyrészt az, hogy kigúnyolják Jézus Krisztust, másrészről pedig provokálni akarják a jóérzésű embereket, és gyűlöletet próbálnak szítani.

A Népszava keddi számában jelent meg Pápai Gábor rajza, amin a kereszten lévő Jézus mellett Müller Cecília országos tisztifőorvos látható, aki azt mondja, hogy

"alapbetegsége függőséget okozott."

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér