"A magyar kormány is szeretné, ha lenne a Hungaroringen Forma-1-es futam"

sport
2020 április 30., 17:28

"Naponta, kétnaponta egyeztetünk a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Mediával, de minden futam esetében az az alaphelyzet, hogy az adott ország kormányának döntéseihez kell alkalmazkodni, a versenyhétvégék lebonyolítása mindenhol attól függ, hogy ott milyen a járványhelyzet," mondta az M1-nek a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója arról, hogy lesz-e idén Forma-1-es Magyar Nagydíj. Gyulay Zsolt szerint, ha lesz, akkor is üres lelátók előtt, hiszen a kormány augusztus 15-ig meghosszabbította a tömegrendezvények tiltására vonatkozó határozatát.

A versenysorozat szervezői jelenleg a július elejére tervezett Osztrák Nagydíjat készítik elő, Gyulay bízik abban, hogy Mogyoródon lehet majd F1-es futamot rendezni, "de hogy mikor és milyen körülmények között, az még teljesen bizonytalan".

"A mai nap folyamán egyeztettem Palkovics László miniszter úrral, aki az autó- és motorsportért felelős kormánybiztos, és ő megerősítette, hogy a magyar kormány is szeretné, ha lenne a Hungaroringen Forma-1-es futam, de a rendezés protokollja kidolgozás alatt van,"

mondta. A Forma-1 idei évre tervezett 22 futamából eddig tíz maradt el. A mostani tervek szerint Ausztria után Nagy-Britannia, majd a Hungaroring következne. (MTI)