Az érettségi és a virágboltban vásárlás alapos indok az otthonunk elhagyására

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy új kormányrendelet számba vette, hogy mi számít alapos indoknak a kijárási korlátozás alól: az érettségi és a virágbolt.

Tehát az érettségizők nyugodtan elhagyhatják az otthonukat, hogy vizsgát tegyenek, és anyák napján is mindenki szabadon mehet el virágért.

Anyák napja alkalmából a virágboltok még azt a privilégiumot is megkapták, hogy korlátanul tarthatnak nyitva május 1. és 3. között, és a rendelet a vásárlók az üzletben töltött idejét sem korlátozza.

Bár a rendeletben nincs benne, az idősek továbbra is a legveszélyeztetettebbek, meglátogatásuk egészségügyi kockázatot jelent.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!