Elmarad a Sziget, a Volt és a Balaton Sound

fesztivál
2020 április 30., 12:19

27 év után idén először nem lesz Sziget Fesztivál, és a Sziget Szervezőiroda legnagyobb hazai fesztiváljai, a Balaton Sound és a Volt fesztivál is elmaradnak - közölte a Sziget Szervezőiroda csütörtöki közleményében.

A fesztiválok megtartása a mai napon lehetetlenült el végleg, a miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely ugyanis a délelőtti kormányinfón bejelentette, a kormány augusztus 15-ig megtiltja 500 főnél nagyobb rendezvények tartását az országban.

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője szerint a cég még dolgozik azon, hogy a fesztiválra elővételben eladott bérletekért, jegyekért hogyan kompenzálják a vásárlókat: a jövő évi fesztiválra teszik felhasználhatóvá a jegyeket, vagy esetleg visszatérítik azok árát.

Kádár szerint a fesztiválok kényszerű lefújásával munkahelyek is veszélybe sodródhatnak, és „bár elindultak az egyeztetések a kormányzattal az esetleges segítségről, az iparágat érintő mentőcsomagról és a különféle szakmai szervezetek régóta egyeztetnek többfajta vészforgatókönyvről, de konkrét eredményre még nem jutottak a fesztiválszervezők a döntéshozókkal”.