Lemondták a Bánkitó Fesztivált

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A magyar nyári fesztiválok egyelőre kivárnak, mert még kormány szinten sincs elképzelés arról, hogy mi lesz a nagy nyári rendezvényekkel. A Bánkitó Fesztivál viszont nem reménykedett tovább és elsőként lépte meg, hogy nem rendezik meg a júliusi fesztivált a látogatók biztonsága érdekében.

Közleményükben azt írják:

Sok forgatókönyvet jártunk körül az utóbbi másfél hónapban - végigvettük a lehetőségeinket, egyeztettünk hazai szakemberekkel, figyeltük a környező országokban érvényben lévő intézkedéseket, tendenciákat, mindvégig szem előtt tartva, hogy nem fogunk fesztivált szervezni olyan körülmények között, ahol nem garantálható a látogatóink biztonsága.A fesztivál rendezői azt írják, hogy bizakodva tekintenek a jövőbe, de elsősorban a jegyek visszaváltásának mértékén fog múlni, hogy 2021-ben megrendezik-e a fesztivált a tó körül. Ezért arra kérik azokat, akik már korábban megvásárolták a jegyüket az idei Bánkitóra, hogy ha tehetik, akkor ne váltsák vissza, ezzel is támogatva őket, ugyanis most minden szponzorációs és bevételi forrástól elestek.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!