Tucatnyi uniós ország támogatja, hogy a légitársaságok csak kupon formájában adjanak kártérítést az utasoknak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tizenkét európai uniós tagállam kérte arra az Európai Bizottságot, hogy a törölt repülőjáratok utáni kártérítést kizárólag kupon formájában adhassák az utasoknak. 

Az Európai Bizottság korábban úgy határozott, hogy a koronavírus miatt törölt járatok esetében minden utast megillet a kártérítés, amit csak akkor lehet kupon formájában adni, ha az utas ebbe beleegyezik. A tizenkét ország közelekdési minisztere ezen most azért szeretne változtatni, mert ez nagy segítség lenne a bevételkiesés miatt bajba került légitársaságoknak, köztük például a csőd szélén álló Air France-KLM-nek.

A kérvényezők között szerepel Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Lettország, Málta és Portugália írta alá.

Egyelőre azonban nem született döntés az európai uniós szakminiszterek tanácsülésén. (via hvg.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!