Két hónapig szünetelt a magyar sportolók doppingellenőrzése

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Két hónapos szünet után május első felében indulhat újra a magyar sportolók doppingellenőrzése, árulta el az Inforádiónak a Magyar Antidopping Csoport vezetője. Tiszeker Ágnes pontos időpontot nem közölt, "mert a sportolóknak bármikor készen kell állniuk az ellenőrzésre", de elmondta, hogy az osztrák ellenőrökre vonatkozó protokoll alapján fognak dolgozni. Kijelentette: nagyon fognak vigyázni mind az ellenőrök, mind a sportolók egészségének megvédésére. Arra a kérdésre, hogy a két hónapos kihagyás nem hozta-e meg a doppingkedvet, úgy válaszolt, hogy 

"nem véletlenül maradt ki két hónapnyi ellenőrzés, hanem egészségügyi vészhelyzet miatt, ami azt jelenti, hogy az edzésmunkában legalább annyira korlátozva voltak a sportolók, mint mi az ellenőrzések kivitelezésében."

Illetve szerinte a motivációt és a felkészülést sincs mihez kötni, hiszen a versenyeket rendre elhalasztották, vagy lefújták. Idén amúgy eddig négy sportoló, három birkózó és egy vízilabdázó, ügyében indított eljárást a Magyar Antidopping Csoport.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér