A Kárpátia gitárosától Pajor Tamásig: ők kaptak 160 ezer forintos megélhetési gyorssegélyt az Artisjustól

MŰVÉSZET
2020 május 04., 12:16

A tévés tehetségkutatós Tolvai Renitől az ősrocker Kalapács Józsefig, a kárpátiás Bäck Zoltántól Pajor Tamás prédikátorig egy rakás magyar zenész kapott egyszeri, bruttó 160 ezer forintos gyorssegélyt az Artisjustól, a lista itt böngészhető végig.

A díjazottak között van Rock Tamás, Vizeli Máté és Szőke Barna is. 

680 pályázó közül végül 389 szerencsés kapott segélyt az elmaradt fellépések miatt nehéz helyzetbe került magyar zenészek közül. 

“Ők egyszerre több feltételnek is megfeleltek: koncerteztek volna a kritikus időszakban, de a lemondott fellépéseik vagy más elmaradó munkáik miatt bevételtől esnek el– és mindezt hitelt érdemlően bizonyították is a pályázatukban. Emellett szociális helyzetükből adódóan rászorulnak a támogatásra, és nem adtak be pályázatot az Előadóművészi Jogvédő Irodához rendkívüli segélyre”

- írta a pályázatról az Artisjus weboldala. 

A támogatottak között szerepelnek olyan magyar poplegendák is, mint a KFT tagjai, Závodi János, Paksi Endre, vagy Kőszegi Imre.

Update: Cikkünk publikálása után azzal jelentkezett nálunk Bereczki Zoltán - akinek a neve az eredeti verzióban a címben szerepelt - hogy sem ő, sem a menedzsmentje nem pályázott erre a segélyre és így természetesen nem is kapta meg azt. Mivel az Artisjus által kitett listában szerepel a neve, az ügyet igyekszünk mihamarabb tisztázni a szervezettel.