Facebook-posztban jelentette be visszavonulását Benedek Tibor, a magyar vízilabda egyik legnagyobb alakja

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

“Döntésem oka kizárólag magánjellegű” - írta facebookos bejegyzésében Benedek Tibor, de a világ vízilabdázásának egyik legnagyobb alakja ennél bővebb indoklást nem adott arra, miért hagyja ott hirtelen nemcsak az újpesti klubnál begtöltött pozícióját, hanem a sportágat ism vagyis vonul vissza a pólózástól teljes egészében.

A háromszoros olimpiai bajnok pólós, a válogatott egykori kapitánya a hétvégéig a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja és az UVSE szakmai igazgatója volt. 

A bejegyzés tartalmi része annyi, hogy

“Május 1-i dátummal visszavonulok minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől és a következő években kizárólag szurkolóként veszek részt a hazai vízilabda életében és az UVSE további szakmai munkájában.”

Benedek ezek után sorra mond köszönetet a UVSE elnökének és a tanítványainak. “Szerettem Mester lenni, megkaptam tőle szinte ugyanazt az örömet, mint játékosként és büszke vagyok a csapatra amelyikkel másfél szezont együtt dolgoztam.” - írja például. A szövetség vezetőinek viszont nem mondott köszönetet. 

A meglepő bejelentés végéből kiderül, hogy már meg is van az újpesti legenda utódja:

“Örömömre szolgál, hogy helyemet remek szakember veszi át, akinek nyugodt szívvel adom át a még hátralévő hónapokra a felnőtt csapat irányítását és akinek a személyéről hamarosan tájékoztatjuk a vízilabda barátait.”

Benedek 3 olimpiai, 1 világbajnoki és 1 Európa-bajnoki cím után vonult vissza az aktív játéktól, az Újpest előtt a magyar válogatott edzője. olt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér