Házinyúlra lőtt: elrabolta a széfet a saját munkahelyéről a kaposvári férfi

bűnügy
2020 május 04., 06:05

Rövid időre úgy tűnt, hogy a lehető legtöbbet hozta ki megrendült anyagi helyzetéből egy kaposvári hegesztő. A férfinek ugyanis elfogyott a pénze és előleget kért, sőt kapott is a munkaadójától. Ráadásul készpénzben. Miközben az irodában kiszámolták neki a bankjegyeket, emberünk megfigyelte, hogy azt egy szekrénybe épített páncélkazettából vették elő.

A terv már meg is született. Pár nappal később hazaindulva elfordított egy udvarban elhelyezett kamerát, majd az este visszatért, de már nem dolgozni. A betört ablakon át bejutott az irodában, ahol a csavarokkal rögízett páncélkazettát kitépte a szekrényből, majd hazavitte, ahol egy ácskapoccsal felfeszítette.

A széfben majdnem egymillió forint volt. A feltört széfet és a szerszámokat a közeli Kapos folyóba dobta, a pénz nagy részét pedig a lebukása előtt már elköltötte.

A 34 éves, büntettelőéletű fickóra az ügyészség – ha előkészítő ülésen elismeri a bűncselekmény elkövetését – 3 évi börtönbüntetés és 4 évi közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.