Trianonról írt dalokat vár támogatásért cserébe a Petőfi Irodalmi Múzeum

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az Index ír arról, hogy megjelent a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) pályázata, melynek nem titkolt célja, hogy a járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészeken segítsen. 

Mint a lap írja, a  Köszönjük, Magyarország! elnevezésű program részeként a PIM három kategóriában hirdetett most pályázatot íróknak, költőknek, dramatrugoknak és zenészeknek, a győztesekről pedig majd a a Nemzeti Színház és a Petőfi Irodalmi Múzeum dönt. És míg írók, költők, dramaturgok esetében nem szabott tartalmi feltételt a Demeter Szilárd vezette kulturális képződmény, a zenészek esetében igen. 

A lap szerint ugyanis a kiírásból kiderül, hogy zeneszerzők esetében a pályázati támogatás fejében a támogatottnak a trianoni évfordulóra reflektáló zeneművet kell komponálnia.

Ebben a programban amúgy összesen 50 millió forintot osztanak ki, a zenészek  maximum bruttó 300 ezer forintra pályázhatnak fejenként. Ezért cserébe a zenemű ingyenes közzétételi joga öt évre a PIM-re száll, azaz a zenészek jogdíjak nélkül maradnak. 

Az Index ír arról is, hogy az alapvetően az irodalmi életben terjeszkedő PIM igazgatója, Demeter Szilárd már egy ideje szeretne magának komolyabb pozíciót kivívni a könnyűzenei finanszírozás terén is. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó